18 Kasım 2015 Çarşamba

Eğitimci, Gazeteci, Araştırmacı - Yazar SIDDIK DEMİR'in Yayınlanmış Eserleri


Afşinli Derdiçok

Gündemden kesitler

Ankara Gönül Erleri

Dirgen Ali

En Uzun Gün

Şahan

***
Sevgili okuyucularımız fırsat buldukça Afşinimizin değerli yazarlarına,ozanlarına,sanatçılarına,şairlerine ve Afşin üzerine yazılmış eserlere bu sutunlarda yer vermeye çalışıyoruz.
Bu gün ise Aslen Dağlıca Kasabamızdan olup Ankara Sağlık Bakanlığında çalışmakta olan hemşehrimiz Sıddık DEMİR'den bahsedeceğiz.Şu ana kadar dört kitap çalışmasıyla edebiyat dünyamızda yerini alan Sıddık DEMİR oldukça kapsamlı araştırmalar yaparak 4 kitap kaleme almış.
ANKARA'NIN GÖNÜL ERLERİ isimli kitap Ankara'da medfun bulunan evliyaların  hayat hikayelerini kaleme almış.
GÜNDEMDEN KESİTLER isimli kitapta bir dönemin gündeme damga vuran olaylarını yorumlamış.
AFŞİN'Lİ DERDİÇOK isimli kitap ta ise Afşin'de yaşamış ve geçtiğimiz aylar da mezarı bulunan Afşin'li büyük şair DERDİÇOK'un hayatı ve şiirlerini bir araya getirmiş.
DİRGEN ALİ Ve son olarak geçen yıl yayınladığı DİRGEN ALİ adlı eserinde de Altunelma da yaşamış bir şahsiyet olan Dirgen Ali ve akrabalarının başından geçen destansı hikaye araştırılarak hazırlanmış.
Sıddık DEMİR Kimdir?
1959 yılında Afşin Dağlıca Kasabasında doğdu.Yüksek öğrenimden sonra Kırşehir Lisesinde 1982 yılında öğretmen olarak göreve başladı.Ortaöğrenimin değişik kademelerinde çalıştı.Bilahere Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık Meslek Liselerinde öğretmen ve idarecilik yaptı.Çeşitli Gazete ve Dergilerde Makaleleri yayınlandı.Aşık edebiyatımızın 20.yy.da yetiştirdiği en büyük temsilcilerinden sayılan Afşin'li DERDİÇOK'u Edebiyat dünyasına kazandırdı.Evli ve dört çocuk babası olan yazar halen Sağlık Bakanlığında çalışmaktadır.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder